Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична бесіда «Полеглим за Україну присвячено»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична бесіда «Полеглим за Україну присвячено»

Автор: mirosha від 2-02-2021, 09:52, переглядів: 470

0 29 січня до дня вшанування пам’яті  полеглих за незалежність України під Крутами у 10-В класі була проведена тематична бесіда « Полеглим за Україну присвячено».

Крути-одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань1917-1918 років. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Сьогодні ми вшановуємо юних Героїв Крут, які понад сторіччя тому зробили неможливе - на чотири доби зупинили більшовицьку армію, яка сунула на Київ, щоб задушити молоду Українську державу. Вище за власне життя молоді українці поставили свободу і гідність, Незалежність своєї держави.

Учні згадали історію боротьби, коли за різними оцінками, від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за самостійність і свободу України. В бою під Крутами брало участь п’ятеро наших земляків: Володимир Шульгін з Єлісавета; Сергій Горячко ( Гурівка Долинського району) саме він «випрацював» намалював відому схему бою під Крутами; Михайло Михайлик, Левко Прядко,Семен Могила (троє уродженців Глодосів).   

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.