Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Турнір знавців «Знай та поважай свої права»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Турнір знавців «Знай та поважай свої права»

Автор: feanen від 11-12-2020, 13:12, переглядів: 437

0

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Президента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Основною метою тижня є: активізація роботи щодо формування у дітей правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших; виховання інтересу до активної суспільної діяльності в межах правового поля.

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості, у 9 класі, 11 грудня пройшов турнір знавців права «Знай та поважай свої права», який показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.