Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Патріотична година- роздум «Гідності хай промінь не згасає!»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Патріотична година- роздум «Гідності хай промінь не згасає!»

Автор: dend від 1-12-2020, 08:36, переглядів: 641

0

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Події Майданів змінили народ, його погляди, мрії та віру у своє європейське майбутнє, об’єднали нас у спільній боротьбі за свою Батьківщину, за свободу, гідність, за право на майбутнє. В цей день український народ вшановує патріотизм й мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Подіям Революції Гідності була присвячена патріотична година-роздум «Гідності хай промінь не згасає!», яка була проведена в11–В класі 30.11.2020 в форматі zoom конференції. 

Під час заходу учні зазначили, що почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів: Української революції 1917–1921 років, Холодного Яру і повстанців 1920–1930-х, Української повстанської армії, учасників дисидентського руху, Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції Гідності.

В своїх виступах ліцеїсти переконливо доводили, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому. Пояснювали, що лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін. 

«Революція Гідності змінила свідомість кожного українця!» – до такого висновку прийшли учасники заходу. Патріотизм – це не просто модне сучасне слово, це вчинки та відповідальність кожного українця за себе, своє місто, свою країну.

Підсумовуючи обговорення теми заходу, учні наголосили на тому, що в молоді є велика віра на те, що завтрашній день України буде щасливим. Ми подолали одну сходинку на шляху до мрії, найскладніше – попереду, революційний вогонь не згас, він палає всередині кожного українця, мета цієї революції позбутися вад всередині людей. Нікому, окрім українців, сильна Україна не потрібна. Ми самі її збудуємо.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.