3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10- класу в науковій бібліотеці

Автор: dend від 22-02-2020, 08:43, переглядів: 627

0

В центрі міста, на головній вулиці – Великій Перспективній височіє сучасна споруда обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського – гордість і окраса Кропивницького. У лютому 2020 року бібліотека відзначила 121-у річницю з часу заснування. 19 лютого бібліотеку відвідали учні 10-Б класу. Бібліотекарі протягом ознайомчої екскурсії показали, що бібліотека постійно трансформується та розвивається разом із суспільством як громадський центр – інформаційний, культурний, просвітницький, соціальний тощо.

Так, молодь дізналася про історію виникнення бібліотеки та в яких приміщеннях міста знаходилися перші читальні зали, перелік сучасних інформаційних послуг та ресурсів ОУНБ ім.Д.І.Чижевського, адже нині до послуг користувачів близько 800 тисяч документів 43 мовами світу від манускриптів XV століття до сучасних видань на різних носіях інформації.

Учасників зацікавила можливість здійснити пошук інформації за допомогою всесвітньої мережі Інтернет, використовувати комп’ютерну та копіювальну техніку, електронне піаніно, відвідати клуби розмовної англійської, німецької та французької мов, переглядати європейські фільми мовами оригіналу тощо.

Оскільки екскурсія проводилася в День пам’яті Героїв Небесної сотні, то бібліотекарі акцентували увагу на тому, що бібліотека не стоїть осторонь актуальних проблем сьогодення і запропонували для перегляду інформаційні стенди мандрівної виставки «На зламі», яка пропонує усім небайдужим разом поміркувати над викликами, що поставив перед українським суспільством збройний конфлікт на сході України. А насамкінець молодь вразив незвичайний і оригінальний вітраж у відділі мистецтв.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.