3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Екскурсія до художнього музею

Автор: dend від 22-02-2020, 08:33, переглядів: 518

0

20 лютого учні 11-В відвідали обласний художній музей, де переглянули експозицію робіт художника-земляка В. Федорова.

Екскурсовод розповіла про біографію та творчий шлях митця. Федоров Володимир Олександрович (07.02.1920 – 25.08.1986) народився в Єлисаветграді (нині Кропивницькому). У 1940 році закінчив Одеське художнє училище. Учасник Другої світової війни, нагороджений орденами та медалями. З 1978 року член Спілки художників СРСР. Був активним учасником всесоюзних, республіканських та обласних художніх виставок. Творчий доробок митця складає понад тисячу живописних та графічних творів, які зберігаються у Кіровоградському обласному художньому музеї, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, музеї музичної культури ім. К.Шимановського, літературно-меморіальному музеї І.К.Карпенка-Карого та приватних колекціях.

У музеї учні переглянули роботи художника, зокрема портрети матері та дружини, натюрморти та краєвиди міста 1950-х - 1960-х рр. Великий доробок митця становлять роботи періоду соціалістичного реалізму: портрети робітників промисловості, будівництво Кременчуцької ГЕС та інші.

На завершення зустрічі, учнів запросили переглянути документи про поховання художника – земляка Івана Похитонова, привезені директором музею з міста Льєж (Бельгія).   

Петренко А.

Медведєва М.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.