Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » День пам’яті Героїв Небесної Сотні

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Автор: dend від 22-02-2020, 08:32, переглядів: 519

0

18-20 лютого наша держава відзначає 6-ту річницю трагічних подій на Майдані, вшановує героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. У ці дні згадують тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході нашої країни.

18 лютого 2020 року учні 10-Г та 11-В класів Центральноукраїнського ліцею-інтернату вшанували пам’ять загиблих на Майдані. Без великих акцій та репортерів, без піару та Фейсбуків. На жаль, більше ніхто в місті, крім учнів, не поклав квіти до пам’ятника на площі Героїв Майдану в цей день.

А 20 лютого учнями 10-Г класу була проведена відкрита лінійка, під час якої  була пригадана хронологія подій від 21 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року, а також імена загиблих Героїв Небесної Сотні. У формі діалогу учні подали короткі відомості, що таке революція, у чому її значимість, а також пояснення, чому українцям хотілося в Європу. Завдяки переглянутим відео всі присутні повернулися назад на 6 років, пригадали найстрашніші  події, які сталися на Майдані. Під звуки пісні-реквієму «Плине кача» хвилиною мовчання пом’янули загиблих, які невдовзі стали янголами-охоронцями країни.

У підсумку учні зауважили, що кінець 2013 – початок 2014 років закарбувалися в історичній пам’яті нашого народу назавжди, що ці події увійдуть в історію, яку вивчатимуть наші діти, що ціна світлого, відчайдушного пориву мирних людей – це смерті від холодної жорстокості, цинізму та байдужості.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.