Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година, присвячена 114-та річниці від дня народження видатного українського авіаконструктора та інженера О.К.Антонова

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година, присвячена 114-та річниці від дня народження видатного українського авіаконструктора та інженера О.К.Антонова

Автор: dend від 12-02-2020, 10:36, переглядів: 437

0

7 лютого в 11-В була проведена інформаційна година, присвячена 114-та річниці від дня народження видатного українського авіаконструктора та інженера Олега Костянтиновича Антонова.

З біографією та винаходами конструктора ознайомила учениця класу Печонкіна Д. Майбутній геніальний інженер і конструктор народився 7 лютого 1906 року в Московській губернії. Від двоюрідного брата хлопчик вперше почув захопливі розповіді про літаки та відчайдухів, які наважилися підкорити небо. "Усе життя я хотів літати, тому й став конструктором", - пізніше пояснить вибір своєї професії вже відомий сивоголовий конструктор.

Однак за іронією долі юного Антонова не прийняли до авіаційної школи. Тож Олег вступає до Ленінградського політехнічного інституту. Та мрії своєї не полишає: стежить за новинами авіації, працює інструктором авіамодельного гуртка і літає. Закінчивши інститут, Антонов пов'язує своє життя з авіабудівною галуззю: успішно керує бюро зі створення планерів, а під час Другої світової війни розробляє планери для транспортування людей і бойової техніки, навіть легких танків. Вже в серпні 1947-го в небо піднявся біплан СХ-1, що став, по суті, першим Аном.

У 1952 році Антонов переїздить до Києва разом зі своїм конструкторським бюро.

Створення літака Ан-22 "Антей" ознаменувало новий крок у світовому авіабудуванні, відкривши шлях широкофюзеляжним літакам нового покоління. 27 лютого 1965 року "Антей" здійснив перший політ, а вже в червні в Ле Бурже його назвали "сенсацією ХХ століття". А в 1982 році київське конструкторське бюро запропонувало світу нову сенсацію:супер-важкий дальній військово-транспортний літак-богатир Ан-124 "Руслан", який згодом встановив 30 світових рекордів! "Руслан" став останнім літаком,  що був розробленим під безпосереднім керівництвом Олега Антонова.

4 квітня 1984 року великого авіаконструктора не стало, його поховано на Байковому кладовищі в Києві.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.