Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 10-Б класу засвоювали принципи раціонального харчування

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10-Б класу засвоювали принципи раціонального харчування

Автор: dend від 24-01-2020, 10:24, переглядів: 528

0

Здорове раціональне харчування – це та тема, яка стосується кожної людини, а особливо дитини, і не тільки. Що включати в раціон, скільки разів на день потрібно харчуватися та як це все впливає на самопочуття і здоров’я в цілому?!

22 січня в 10-Б класі було проведено бесіду з елементами тренінгу «Раціональне харчування – запорука життя».

Бути здоровим хоче кожен, але нечасто, особливо учні та студенти, звертають увагу на свій раціон та його вплив на організм, самопочуття та ін. Правильний сніданок, обід та вечеря – це ключ від власного здоров’я. Під час тренінгу прагнули розібратися, як і що вживають старшокласники, а в майбутньому студенти, та чи задоволенні цим.

На початку було проведено тестування, що дало змогу побачити рівень обізнаності десятикласників стосовно принципів раціонального харчування. Далі в ході роботи досліджували вплив раціону кожного учня на його життя в чотирьох сферах (здоров’я, навчання, спілкування, майбутнє). Кожен мав змогу поділитися своїм досвідом, та ідеями стосовно здорового харчування. Мали можливість колективно створити міні-проект “Правильне харчування”, де описали сніданок, обід та вечерю в ідеальному та корисному вигляді.

Цікава й мотивуюча розповідь що стосувалася: розуміння того, що харчуватися потрібно, і не лише 1-2 рази на день; що воду потрібно пити за 40 хвилин до прийому їжі, або за 1-1,5 години після; про корисні та шкідливі продукти; що потрібно їсти активними і тим, що мало рухаються. Кожен мав змогу взяти для себе щось цінне!

Старшокласники мали змогу пізнати та навчитися слухати свій організм з питання харчування. В свій час цікаво висловив думку Сократ: “Ми живемо не для того щоб їсти, але їмо для того, щоб жити”.

Харчуйтеся правильно! Будьте здорові! Цінуйте себе та своє життя!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.