3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ THE BEATLES

Автор: dend від 29-01-2020, 09:19, переглядів: 535

0

16 січня в 11-В класі була проведена тематична година, присвячена Всесвітньому  дню «Бітлз». Саме цього дня 1957-го року в Ліверпулі (Велика Британія) відкрився клуб The Cavern, в якому розпочався творчий шлях тоді ще нікому невідомих Джона Леннона, Пола Маккартні і Джорджа Харрісона. Пізніше до них приєднався Рінго Старр. Групу називали «восьмим музичним дивом світу».

У 1963-1970 роках гурт The Beatles встигли випустити 13 офіційних студійних альбомів і 211 композицій. Шалений успіх британських музикантів досяг США та всього світу. Сьогодні їх вважають одними з основоположників сучасного року. У 1965 р. королева Єлизавета II вручила всім членам групи почесні нагороди – ордени Британської імперії за видатні заслуги в галузі культури та внесок в економіку, адже надходження до державної скарбниці йшли навіть за право використання слова"Beatles» як торговельної марки, не кажучи вже про індустрію грамзапису.

Після розпаду колективу кожен із "бітлів" почав власну сольну кар'єру. 8 грудня 1980-го року був убитий один із них – 40-річний екс-соліст гурту Джон Леннон. У 2001 році у віці 58-ми років від раку помер і Джордж Харрісон.Нині 77-річний Пол Маккартні і 79-річний Рінго Старр продовжують займатися творчістю і пишуть музику.

10 цікавих фактів про The Beatles

На початку творчого шляху жоден із учасників гурту не знав нотної грамоти

Вважається, що кожні 15 секунд десь у світі грає пісня The Beatles.

Пол Маккартні та Рінго Старр є шульгами.

Фото The Beatles 1965 року продали за $45 тисяч.

У 1970 році Дж. Леннон пожертвував 100 тисяч $ у фонд антивійськового руху, одним із лідерів якого він був. Пісня Imagine Джона Леннона стала гімном пацифізму.

Цю композицію зіграв на піаніно перед бійцями "Беркуту" учасник Євромайдану. Тоді син Джона Леннона Шон висловив своє захоплення українським піаністом

1 серпня 1971 Джордж Харрісон організував два благодійних концерти в підтримку Бангладеш. Таким чином музикант став основоположником благодійних концертів.

Наостанок, учні прослухали музичні композиції групи: «Because», «Come together», «Yesterday» та ін.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.