Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно–тематична година у 10-В на тему: «Я маю права»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно–тематична година у 10-В на тему: «Я маю права»

Автор: dend від 18-03-2019, 18:48, переглядів: 1 066

0

14 березня у 10-В класі відбулася інформаційно – тематична година на тему: «Я маю права», якій прийняла участь учениця класу Григоренко Олена.

Усім відомо, що повноцінне функціонування суспільства неможливе без усвідомлення важливої ролі права. У теорії права не існує універсального визначення поняття прав людини. Повноцінне розуміння прав людини можливе лише за умови вивчення міжнародно-правових стандартів, які закріплюють вимоги щодо забезпечення державою всебічного розвитку кожній людині.

Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави. Основним міжнародним документом, який регулює відповідне питання є Конвенція про права дитини від 20.11.89. В українському законодавства основними правовими документи з цього питання є – Конституція України, Сімейний кодекс України, Закон України “Про охорону дитинства”, Цивільний кодекс України.

Олена нагадала про загальні права дитини, серед яких головними є: право на життя; право на охорону здоров’я і безоплатну кваліфіковану медичну допомогу; право на безпечні умови для життя і здорового розвитку; право на ім’я та громадянство; право на рівень життя, достатній для фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку; право на вільне висловлювання особистої думки, формування власних поглядів, розвиток власної суспільної активності; право на свободу совісті та релігійних переконань; право на освіту; право на працю та на зайняття підприємницькою діяльністю тощо.

Разом з загальними правами людини, які належать неповнолітнім, законом передбачені і деякі особливі права дитини, специфіка яких обумовлена її потребою в особливому захисті, турботі і допомозі.

Наостанок, учні прийняли участь у правовій вікторині та відповіли на запитання:«Коли було прийнято Конвенцію ООН про права? (1989 р.)», «До якого віку, згідно з Конвенцією, особа вважається дитиною? (До 18 років)», «З якого віку настає адміністративна відповідальність? (З 18 років)», «Як називається особа, яка надає юридичну допомогу, правовий захист? (Адвокат)».

Григоренко О.М.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.