Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Круглий стіл на тему: «Формування почуття гендерної рівності»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Круглий стіл на тему: «Формування почуття гендерної рівності»

Автор: dend від 2-03-2019, 12:24, переглядів: 653

0

27 лютого в 11-А  класі було проведено круглий стіл на тему: «Формування почуття гендерної рівності». Учні обговорили, що реальна поведінка конкретної людини може відповідати прийнятій у суспільстві, а може, навпаки, вважатися характерною для протилежної статі. Таким чином, чоловіки бувають мужніми і турботливими, жінки - ніжними й енергійними.

Одним із проявів принципу рівності є рівність прав чоловіків і жінок, тобто однаковий підхід незалежно від статі, що отримав назву принципу гендерної рівності. Гендерна рівність - це рівні права, можливості й умови для їх реалізації для жінок і чоловіків у всіх сферах життя. Згідно Конституції України статті 24: «Рівність прав жінок і чоловіків забезпечується: наданням їм рівних можливостей у громадсько-політичній та культурній діяльності, у здобутті освіти та професійній підготовці, у праці та винагороді за неї тощо».

Ми дійшли висновку, що чоловіки та жінки, безумовно, різні. Але вони також, безумовно, рівні. Вони рівні в правах бути такими, якими вони є. Вони рівні в праві мати те, що вони хочуть. Вони рівні в праві мріяти і здійснювати СВОЇ мрії.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.