Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування на тему: «Видатні постаті-земляки»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування на тему: «Видатні постаті-земляки»

Автор: dend від 21-01-2019, 14:26, переглядів: 597

0

«Зникає все-лише нетлінні

Поети, простір і зірки»

О.Мандельштам

17 січня в 10-В  класі була проведена година спілкування на тему: «Видатні постаті-земляки», присвячена 90-річчю від дня народження кіровоградського живописця Б. О. Домашина. Захід є частиною довготривалого проекту «Мій край- моя жива історія!», над яким працює клас з вересня 2018 навчального року. Про актуальність даного проекту говорили учні класу Білошапка Д., Ворон Н., Потєхін А. Їх виступ був об’єднаний думкою, що дослідження сторінок історії свого рідного краю переконує нас у міцному зв’язку поколінь, визначної ролі поколінь-земляків у становлені  української нації.

Броніслав Домашин народився 15 січня 1927 року в селі Островське Компаніївського району Кіровоградської області. Закінчив Одеське державне училище ім. Грекова(1957). Працював у Кіровоградських художньо-виробничих майстернях художнього фонду України(1957-1994). Де певний час обіймав посаду голови художньої ради. Лауреат обласної премії ім. Юрія Яновського у галузі образотворчого мистецтва(1975)

На заході була присутня його донька Богданович Людмила Броніславівна вчитель української мови і літератури нашого навчального закладу, яка розповіла про життєвий та творчий шлях свого батька, зокрема, зупинилась на темах «Митець і час», «Метод соціалістичного реалізму в творчості батька», згадала історію написання картини «Донька»

Петренко А.

Чернуха С.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.