Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Засідання круглого столу: «Cпочатку було слово»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Засідання круглого столу: «Cпочатку було слово»

Автор: dend від 15-12-2018, 08:37, переглядів: 630

0

Немає на світі зброї, сильнішої за слово. Недарма у народі говорять: «Словом можна підняти, словом можна вилікувати, словом можна принизити, словом можна - вбити …».

В 10-Б класі відбулося засідання круглого столу: «Cпочатку було слово». Однією з важливих тем, запропонованих учням для обговорення, була проблема лихослів’я. Прикрий факт: більше  половини населення України, незважаючи на соціальний статус, щодня вживає «міцне слівце» з приводу і без нього. А між тим релігія і тепер уже наука попереджають: лихослів’я – це не лише ознака низької культури, а й небезпечне для здоров’я. Напередодні заходу в класі було проведено анкетування з метою вивчення вживання заборонених слів гімназистами. За результатами анкетування, переважна більшість десятикласників регулярно вживає нецензурну лексику. Основними причинами такої ситуації є нестабільний емоційний стан або просто погана звичка.

Що робити з тими, хто лихословить? Звісно, не можна виправити все суспільство, але викорінити явище лихослів'я у сім'ї, класі, серед друзів є посильною справою – до чого і хочеться закликати всіх гімназистів облкомплексу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.