Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематичний захід на тему «Внесення Стівена Хокінга в міжнародну науку»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематичний захід на тему «Внесення Стівена Хокінга в міжнародну науку»

Автор: dend від 20-11-2018, 12:34, переглядів: 564

0

15 листопада у 10-В класі було проведено інформаційно-тематичний захід на тему «Внесення Стівена Хокінга в міжнародну науку».

З інформації Гирич О. та Медведєвої М. учні дізналися про життя та науковий внесок світового рівня талановитого вченого.

Історія Стівена Хокінга може бути прекрасною мотивацією для підростаючого покоління. Бути може, навіть більше мотивуючої, ніж історія боротьби великого вченого з хворобою, що паралізувала його і прикувала до інвалідного крісла. Коли в 1963 році у Стівена лікарі діагностували аміотрофічний склероз, прогнози звучали песимістично: хлопцю обіцяли не більше двох років життя. Як ми знаємо, великий вчений прожив до 76 років, ведучи всі ці роки активне життя: він подорожував, читав лекції, писав книги. У пам'яті людства він назавжди залишиться генієм, а не людиною, яка страждала через хворобу. На прикладі власного життя Хокінг довів, що завжди варто шукати своє призначення, незалежно від того, які, здавалося б, нездоланні труднощі виникають на шляху.

Завдяки своїй силі волі та бажанню "копатися" в теоріях Усесвіту, вчений показав людству, в якому унікальному світі ми живемо. "Не впевнений, що людство проживе ще хоча б тисячу років, якщо не знайде можливості вирватися в космос. Існує безліч сценаріїв того, як може загинути все живе на маленькій планеті. Але я оптиміст. Ми точно досягнемо зірок ".

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.