Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година «Василь Олександрович Сухомлинський – педагог-гуманіст»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година «Василь Олександрович Сухомлинський – педагог-гуманіст»

Автор: dend від 5-10-2018, 17:03, переглядів: 1 171

0

1 жовтня для учнів 10-В класу було проведено тематичну годину «Василь Олександрович  Сухомлинський – педагог-гуманіст», в якій взяли участь учениці класу Печонкіна Дар`я та Ворон Анастасія.

28 вересня 2018 року - 100-річчя від народження  радянського педагога-новатора, публіциста, філософа, дитячого письменника,  члена-кореспондента Академії педагогічних наук СРСР і, найголовніше, Вчителя з великої букви В.О.Сухомлинського.

Вчитель,завуч,директор Павлиської школи з 1948 по 1970 рік.

Він постійно шукав відповіді на найболючіше питання: «Як дати дітям щастя?». Стежини до дитячого щастя він знаходив спільно з батьками своїх учнів ,адже вважав,що « найскладніша і найблагородніша робота в кожній сім`ї - творення людини».

Сухомлинський часто повторював : «Учень - це не посудина,яку треба наповнити, а факел, який необхідно запалити.» Василь Олександрович ввів чотири культи, які повинні панувати в школі: культ Батьківщини, культ матері, культ книги і культ рідного  слова. Слушні його зауваження відносно музичного виховання дітей та учнів: «Без музичного виховання неможливий повноцінний розумовий розвиток дитини.» або «Музичне виховання - це не виховання музиканта, а перш за все виховання людини.»

Щорічно  школа приймає гостей з усього світу, а в Китаї  поставили пам`ятник видатному вчителю, чий педагогічний спадок є актуальним і в XXI столітті.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.