3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Вивчаємо наше місто

Автор: dend від 13-09-2018, 08:16, переглядів: 778

0

Десятого вересня наш клас подовжив вивчення міста Кропивницький, адже для більшості з нас воно майже не знайоме.

Ми пройшлися двома центральними вулицями, які ще за часів Єлисаветграда вважалися найкращими у місті - Дворцова та Велика Перспективна.

Учні нашого класу дізналися про те, що найстаріші споруди міста, які збереглися до сьогодні, відносяться до межі ХІХ-ХХ століть. Будинки більш давніх часів були переважно з дерева і згоріли під час великих пожеж.

Ми уважно роздивлялися невисокі споруди у стилі модерн, кожна з яких має свою неповторну індивідуальність, не оминули увагою і розкішний будинок у стилі класицизму – колишній банк, а сьогодні ресторан «Prima». Автором багатьох архітектурних перлинок Дворцової був Яків Паученко, за проектом якого побудована і споруда нашої гімназії (колишній театр «Ілюзія», або «Елізіум»).

Ми дізналися історію заснування головної площі міста та міської управи, і нам дуже сподобався будинок банку навпроти. Закінчилася наша маленька екскурсія біля монументальної споруди міськвиконкому, побудованої на місці Успенської церкви, яка входила до переліку 20 кращих культових споруд Російської Імперії і була знищена у 1946р. Закінчилася наша маленька екскурсія спільним фото біля пам’ятника кращому міському голові Єлисаветграда О.М.Пашутіну.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.