Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка «Прагнення до свободи- вчора, патріотизм і нездоланність сьогодні, гідна Україна- завтра»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка «Прагнення до свободи- вчора, патріотизм і нездоланність сьогодні, гідна Україна- завтра»

Автор: dend від 8-05-2018, 14:14, переглядів: 1 146

0

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни 9 травня по всій країні традиційно відбуваються урочистості до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Саме цій тематиці була присвячена тематична лінійка  «Прагнення до свободи- вчора, патріотизм і нездоланність сьогодні, гідна Україна- завтра», яка відбулася 08.05.2018 року.

Під час лінійки учні згадали , що Друга світова війна – свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму. За важких умов панування тоталітарної системи, ціною незчисленних утрат вони змогли захистити свій дім і свою Батьківщину. Жива пам’ять про такі події є застереженням для будь-якої країни, наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві. А також – запобіжним фактором від можливості повторення подібного сценарію.

Під час лінійки учні запропонували свої міркування щодо  феномену жінки у війні, надали цікаву   інформацію й емоційно розкрили злочинну природу війни.

Також гімназисти наголосили на тому, що мирний час для України ще не наступив, так як відбувається сучасне протистояння збройній агресії Росії проти України<!--[if !vml]--><!--[endif]-->.

Учні закликали присутніх пам`ятати,  що Перемога – вічне свято в наших серцях. День Перемоги назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу. Сьогодні цей вікопомний травневий день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.