Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 10-Б класу вшанували Героїв Крут

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10-Б класу вшанували Героїв Крут

Автор: dend від 30-01-2018, 10:28, переглядів: 1 091

0

Сьогодні, 29 січня, виповнюється 100 років, як українські студенти-вояки у бою під Крутами ціною власного життя зупинили переважаючого за чисельністю та озброєнням ворога – більшовицьку армію, яка фактично наступала на українську державність. Серед приблизно 70-100 загиблих українських воїнів – 37–39 вбитих у бою та розстріляних студентів i гімназистів.

Серед загиблих героїв був наш земляк, студентський, громадський та політичний діяч часів Української Народної Республіки Володимир Якович Шульгин. Його старший брат Олександр був членом Центральної Ради, генеральним секретарем міжнаціональних справ УНР.

Саме цій події була присвячена бесіда-екскурсія «Квіти у полі, там де Крути…». Місцем проведення заходу став сквер на розі вулиць Дворцової та Шульгіних. 

Метою даного заходу було виховання в учнів поваги до історичного минулого Української держави. Учні пригадали про історичні події, які відбувалися на той час в країні, про сам розстріл та про родину Шульгіних, яка проживала декілька років у нашому місті.

На їх пам’ять та знак вшанування сотень інших патріотів, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну десятикласники схилили голови у хвилині мовчання.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.