3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

До дня українського козацтва

Автор: feanen від 13-10-2017, 15:26, переглядів: 1 101

0

12 жовтня відбувся відкритий захід до Дня українського козацтва «Козацькому роду нема переводу», участь у якому взяли учні 7 класу.

 Першими козаками були селяни-втікачі, які шукали нового прихистку від нововпорядженого режиму кріпацтва і поселялися на островах неподалік Дніпра. Захищаючи Дикий степ, що був кордоном між монголо-татарами і слов’янами, відбивали напади загарбників на нашу землю. Козаки також охороняли торговельні шляхи і допомагали чумакам у їхніх нелегких завданнях.

У нашій історії можна знайти чимало імен визначних гетьманів, що прославилися своїми героїчними вчинками: величного Богдана Хмельницького, непереможного Дмитра «Байду» Вишневецького, мудрого Петра Сагайдачного.

 Згадали деякі події з життя козаків, які стали знаковими для долі нашої держави. Учні розповіли про те, як воїни вплинули на життя сучасних українців.

  Семикласники надали цінну інформацію про факти з минулого нашої країни, щоб решта учнів усвідомила, наскільки важливою була роль українців, які обороняли наш край.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.