3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Усвідомлений вибір професії

Автор: anna_garifylina від 5-10-2017, 15:00, переглядів: 1 071

0

Якби не було мрії, праця втратила б свою привабливість. У мрії – краса праці». (В.Сухомлинський)

     

  У житті кожної молодої людини є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень - вибрати справу до душі, за покликанням. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність професійною діяльністю, фізичне і психологічне здоров'я і, накінець, радість і щастя.
       Так, з метою формування відповідального та свідомого ставлення молодих людей до вибору професії, підвищення суспільної престижності робітничих професій 4 жовтня на базі Олександрійського міськрайонного центру зайнятості провідним фахівцем з профорієнтації Клочко Оленою Павлівною було проведено урок на тему «Усвідомлений вибір професії»для учнів 11 класу.
 У ході жвавої дискусії учні висловлювали обґрунтовані думки щодо власних мотивів вибору тої чи іншої професії, аналізували помилки, які допускають школярі під час вибору. У свою чергу спеціаліст центру зайнятості надала поради щодо уникнення помилок та разом з учнями вивели формулу усвідомленого вибору майбутньої професійної діяльності. Також гімназисти були ознайомлені з барометром професій, який вказує на перелік актуальних професій на ринку праці та з інформацією про навчальні заклади Кіровоградщини, де можна оволодіти професіями, які вони обирають для себе.

      Під час уроку гімназисти мали можливість пройти експрес-тестування за диференційно-діагностичним опитувальником Е. А. Клімова, адже кожна людина віддає перевагу певному виду діяльності, це пов’язано з нашим способом життя, мисленням, навичками і підсвідомими прагненнями. Для однієї людини важливо реалізувати свій творчий потенціал, для іншої принести користь громадськості, а третя воліє роботу, націлену на економічний результат.

    Вибір майбутньої професії - це дуже важливий крок у нашому житті, тому необхідно віднестися до нього з максимальною відповідальністю, не дати стереотипам збити себе з правильного шляху та прислухатися до себе і обрати ту професію, що буде приносити вам задоволення та відчуття внутрішньої гармонії.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.