Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » Профілактична бесіда з безпеки в інтернеті для підлітків

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Профілактична бесіда з безпеки в інтернеті для підлітків

Автор: yulua від 22-02-2021, 09:52, переглядів: 453

0
  20 лютого з учнями підліткових 5-7 класів була проведена бесіда на тему: «Я знаю, як спілкуватись в Інтернеті». Практичний психолог задала ряд запитань:

Для чого ви використовуєте Інтернет?

Як саме ви спілкуєтесь в Інтернеті?

Чи зареєстровані ви в соціальних мережах?

Чи спілкуєтесь ви за допомогою месседжерів?

Чи граєте ви в онлайн-ігри?

З ким спілкуєтесь у мережі?

  Підлітки відповідали на запитання, коментуючи своє ставлення до Інтернету. Зараз інтернет ‒ це свого роду допомога для батьків. Усе починається ще з дитинства: в дорозі можна зайняти малюка мультиками, дітям постарше можна запропонувати розвиваючі ігри на планшеті, більш старшим ‒ головне забезпечити постійний доступ до соціальних мереж для спілкування з однолітками.

  Насторожує той факт, що багато підлітків спілкується через Інтернет з віртуальними друзями. Якого в реальному житті ніколи не бачили. Причини тому досить різні: спільні інтереси, спільні проблеми, довірливі відносини, бо є впевненість, що секрети не дізнаються близькі та однолітки.

  Практичний психолог познайомила з ознаками незнайомця з Інтернету, що може бути небезпечним: їхні інтереси можуть бути занадто схожими з вашими, вони роблять багато компліментів; можуть запропонувати подарунки або якусь винагороду, якщо ви виконаєте те, що вас попросять; наполягають на розмовах, що вам неприємні; причому розмова має триматися в секреті.

Також обговорили приватну інформацію, яка ніколи не повинна потрапити до соцмереж. Про появу груп, які несуть загрозу для життя (так звані «групи смерті»), обов’язково повідомити батьків, вчителів, психолога, представників поліції (ювінальна превенція).

  Головне наше багатство – збереження здоров’я!

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.