Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Психологія » 10 ЖОВТНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

10 ЖОВТНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я

Автор: yulua від 10-10-2019, 13:24, переглядів: 636

0
Сьогодні Всесвітній день психічного здоров’я. Це свято заснували в 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров'я (World Federation for Mental Health) з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.

   Цьогорічний Всесвітній день психічного здоров’я проходить під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міжнародної асоціації запобігання самогубствам та Міжнародної організації, що опікується Глобальним психічним здоро’ям.

ВООЗ визначає психічне здоров’я як стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у суспільство. У цьому сенсі психічне здоров’я є основою благополуччя людини і ефективного функціонування спільноти. За даними ВООЗ, близько 450 мільйонів жителів планети страждають психічними захворюваннями, перелік яких зростає з кожним роком. І це не дивно, адже практично щодня ми потрапляємо в стресові ситуації, часто пускаючи проблеми психіки напризволяще.

   Багато можна зробити для раннього формування психічної витривалості з метою запобігання психічним розладам і захворюванням серед підлітків і молоді, а також для контролю цих недуг і відновлення здоров’я. Профілактика починається зі знання і розуміння перших ознак і симптомів психічних захворювань. Батьки і вчителі можуть сприяти формуванню у дітей та підлітків життєвих навичок, необхідних для подолання повсякденних труднощів удома і в школі. У школах і на інших рівнях спільнот можна забезпечити психосоціальну підтримку. Також доцільно організовувати, поліпшувати або розширювати спеціальну підготовку працівників охорони здоров’я щодо виявлення і ведення психічних розладів.

                                                                                                            Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.