3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Спробували свої сили у завданні на співвідношення складових частин дрону та їх назв англійською мовою

Автор: melnyk від Сьогодні, 12:10, переглядів: 8

0
 Англійська мова відіграє важливу роль у вивченні оперування дронами, оскільки велика частина загальноприйнятого термінологічного словника в цій галузі є англомовною. Знання англійської мови допомагає операторам дронів правильно розуміти інструкції, взаємодіяти з іншими фахівцями в цій сфері, а також набувати нові технічні та професійні знання через англомовну літературу, курси та відкриті джерела.
  Свої перші кроки у цьому напрямку зробили і наші ліцеїсти 18 квітня. На великих перервах усі хто бажали змогли спробувати свої сили у завданні на співвідношення складових частин дрону та їх назв англійською мовою. Якщо не вистачало знань, допомагали логіка та, звичайно, здогадка.
 У командних змаганнях представники класів переглянули відеоінструкцію та спробували визначити функції складових частин дрону. Результати команд приємно порадували.
 Дякуємо вчителю англійської мови Анжеліці Миколаївні Груші за змістовний день!

                                                             

Категорія: Новини

 

Урок з мінної безпеки «Знання, які рятують життя»

Автор: feanen від Сьогодні, 10:20, переглядів: 3

0

Урок з мінної безпеки «Знання, які рятують життя»  провів для  учнів 11-Г та 10-В класів військослужбовець ССО. Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще ведуться бойові дії. Тому важливо знати, як розрізняти такі предмети, де може чатувати небезпека, які знаки попереджають нас про небезпеку, як зробити свої прогулянки безпечними і яких правил дотримуватися, щоб вберегти своє життя.

Категорія: Ліцейне життя

 

Храми Єлисаветграда

Автор: feanen від Учора, 15:14, переглядів: 15

0

18.04 в 11-В класі Центральноукраїнського лецею-інтернату була проведена інформаційно-тематична година, присвячена Міжнародному дню пам’яток та історичних місць: "Храми Єлисаветграда". 

Вихователь Н. Подгорна та учениця О. Кешман ознайомили з історіями створення храмів міста: церкви Покрови Пресвятої Богородиці, Успенського собору, храму Різдва Пресвятої Богородиці, Спасо-Преображенського та ін.

У 1787 р. на вул. Бульварній в передмісті – Ковалівка побудували церкву Покрови Богородиці. В 1960-тих р. її закрили і використовували як склад склотари та солі, а в 1989 р. храм повернули мирянам.

Категорія: Ліцейне життя

 

«Безпілотники: від минулого до сьогодення»

Автор: melnyk від Учора, 14:13, переглядів: 10

0

Наше життя і його якість швидко змінюються завдяки стрімкому розвитку науки і високихтехнологій. Кожен день приносить якісь нововведення, які носять різний характер. Одне з них – це STEM.

Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).

У рамках заходу «STEM-тиждень – 2024» команда учнів 11-Б класу взяла активну участь в Дні історії дронів, а саме в презентації сторінки історичної газети «Безпілотники: від минулого до сьогодення», демонстрації та захисті макету БПЛА, який створили власноруч.

 

       

Категорія: Новини

 

"Чорнобиль – в серці назавжди"

Автор: melnyk від Учора, 13:41, переглядів: 9

0

Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини. 16 квітня 2024 року для учнів 8-го класу була проведена інформаційна година "Чорнобиль – в серці назавжди". Метою заходу було ознайомлення учнів з подіями чорнобильської катастрофи та її наслідками для всього людства. Ліцеїсти переглянули  документальний фільм "Правда про Чорнобиль" і дізналися нову інформацію про страшну трагедію 38-річної давнини, що сколихнула всю Європу.

Категорія: Новини

 

Відчуй себе сьогодні тим, ким хочеш стати завтра

Автор: melnyk від Учора, 13:33, переглядів: 8

0

18 квітня 2024 року в 11-А класі відбулася агітаційна зустріч з випускницею ліцею 2023 року Пієвою Даяною. Першокурсниця представляла майбутнім випускникам "Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського". Ознайомила учнів із особливостями вступної кампанії у 2024 році, умовами вступу на навчанння для здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 053 "Психологія". Випускники були ознайомлені з майбутньою програмою підготовки за даною спеціальністю та з матеріально - технічною базою факультету. Також було обговорено можливі терміни подачі документів.   

Категорія: Новини

 

"Доторкнутись до краси природи можна тільки серцем"

Автор: melnyk від Учора, 13:13, переглядів: 10

0

Цього тижня в 10 - А класі відбулася розмова в дружнім колі «Доторкнутись

 до краси природи можна тільки серцем». Серед чарівних сакур, що розквітли на центральній площі міста, учні прослухали корисну інформацію щодо екологічних проблем України та причини їх виникнення, обговорювали, яке важливе значення має для нас та для всього людства бережне ставлення до природи. Під час проведення вікторини ліцеїсти дізналися цікаві факти про нашу планету та Всесвітній День Землі, що відзначається 22 квітня.

Бережімо нашу природу, нашу Землю, збагачуймо її не тільки для себе, а й для наступних поколінь! 

Категорія: Новини

 

Тиждень психології

Автор: feanen від 17-04-2024, 15:00, переглядів: 25

0

Психологія - це прикладна й академічна наука, що вивчає поведінку, психіку і психічні процеси людини. Наукова психологія постійно розвивається і є системою теоретичних, експериментальних і методичних властивостей пізнання. В межах Тижня психології з учнями 10-11 класів було проведено тренінгові заняття на різну тематику: ментальне здоров’я, моральні цінності, доросле життя…

«Життя… Які асоціації виникають з цим словом?» - так розпочинається  одне тренінгових занять практичного з учнями 10-11 класів. Виникає коло асоціацій. Звичайно, не останнє місце належить вибору професії, створенню своєї родини, моральним цінностям.

Категорія: Ліцейне життя

 

«Дарма не бійся, але стережися!» (психологічна підтримка та дії у надзвичайних ситуаціях під час воєнного стану)

Автор: feanen від 17-04-2024, 13:54, переглядів: 33

0

Від початку повномасштабного вторгнення РФ станом на 1 квітня 2024 року, за даними ДСНС, від дії вибухонебезпечних предметів вже загинуло 295 людей, серед них – 15 дітей. Кількість поранених значно більша: 662 дорослих та 78 дітей. 

З огляду на прикру статистику необхідність формування культури безпеки у підростаючого покоління українців є критично важливою. 

Тому на педагогічний колектив Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Класні керівники, вихователі розповідають, як мінна просвіта стає обов’язковою частиною життя дітей та дорослих в нашій країні та що потрібно зробити, аби культура безпеки стала частиною світогляду суспільства.

Категорія: Ліцейне життя

 

День презентації безпілотників

Автор: melnyk від 17-04-2024, 13:30, переглядів: 18

0
16 квітня в Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті в рамках "STEM-весна - 2024" заходів був проведений День історії дронів.
На перервах функціонувала майстерка, де всі бажаючі могли власноруч виготовити макет літального апарату за кресленнями Леонардо да Вінчі. Це дало можливість учням проявити креативність та майстерність.
Кульмінацією стала лінійка, на якій відбулася презентація історичної газети «Безпілотники: від минулого до сьогодення». 
Команди від кожного класу презентували свої сторінки газети, розповідаючи про різні періоди розвитку БПЛА. Демонстрували макети безпілотників різних історичних періодів, що створили самостійно. 
Презентації вразили всіх присутніх своєю креативінстю, цікавістю та інформативністю. Учні продемонстрували глибоке розуміння історії дронів та їх впливу на життя людей.
День історії дронів показав, що ліцеїсти цікавляться історією, наукою та технікою, вміють працювати в команді та презентувати свої дослідження. Українська молодь готова до нових викликів та готова зробити свій внесок у розвиток нашої країни.
Дякуємо вчителю історії  Віті Романівні Лановенко за цікавий та змістовний день!

Категорія: Новини

 

Ходжу та їжджу: правила дорожнього руху

Автор: melnyk від 17-04-2024, 13:15, переглядів: 29

0

15 квітня учні 10-В класу (м.Олександрія) під час виховної години пригадали правила дорожнього руху для тих, хто пересувається на велосипеді. Ліцеїстам було наголошено, що людина на велосипеді є учасником дорожнього руху, тому має знати і виконувати правила. Для безпечного та успішного пересування усім велосипедистам необхідно володіти теоретичним матеріалом та практичними навичками. Велосипед може також бути засобом відпочинку. Оскільки регулярні поїздки на велосипеді підвищують витривалість організму, покращують самопочуття, настрій, а також знижують стрес.          

Категорія: Новини

 

Як зберегти спокій. Підвищення стресостійкості

Автор: feanen від 17-04-2024, 08:41, переглядів: 16

0

Цей тиждень носить назву: "Тиждень знань безпеки життєдіяльності "Дарма не бійся, але стережися", тож учні 8 класу провели годину відкритих думок "Як зберегти спокій. Підвищення стресостійкості". Перш за все, діти згадали що таке стрес і які фактори можуть його викликати. Далі переглянули відео на тему "Реакції на стресові чинники", і одразу після цього провели тестування, яке показало ступінь схильності до стресу кожного з учнів. Потім діти навели свої власні приклади боротьби зі стресом, або як вони уникають стресових ситуацій. А також виконали вправу "Тут і тепер".Тож завдяки цій годині спілкування діти ознайомилися зі стресом та методами протидії стресам  та способами спокійно мислити та не піддаватися паніці під час стресових та надзвичайних ситуацій.

Категорія: Ліцейне життя

 

Учні 9-го класу створювали модель дрону

Автор: melnyk від 16-04-2024, 14:19, переглядів: 143

0

Всеукраїнський фестиваль «STEM весна - 2024» не залишив байдужими учнів 9- го класу (м.Олександрія). Доки одні учні готували презентацію газети, присвячену історії виникнення і застосування дронів у різних сферах життя людства, особливо важливо це сьогодні - при військовому стані, коли роль безпілотної зброї знаходиться на першому місці в обороні міст і сіл України, інші учні створювали моделі дронів. 

Використання дронів у мирних цілях значно полегшить життя в майбутньому, адже основним критерієм для впровадження БПЛА є економічна доцільність.

Категорія: Новини

 

Стартував двотижневий цикл заходів у рамках фестивалю «STEM-весна – 2024»

Автор: melnyk від 16-04-2024, 11:36, переглядів: 21

0
15-26 квітня 2024 року за сприяння Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді в комунальному закладі «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради» в Олександрії пройде двотижневий цикл заходів у рамках фестивалю «STEM-весна – 2024».
У понеділок, 15 квітня, відбулося відкриття, де учасники дізналися про особливості сучасного STEM-напрямку в освіті, загальну тематику двотижневих подій та ознайомилися із умовами їх проведення. Також ліцеїсти пройшли інтерактивне опитування, яке підвищило мотивацію учнів до поглиблення знань про дрони, стали учасниками лекторію про різновиди та сфери застосування сучасних дронів від представників Харківського національного університету повітряних сил. Старшокласники узагальнили здобуту інформацію під час створення інтерактивного плакату в онлайн-застосунку.

Категорія: Новини

 

Еко-виставка "У долі природи – наша доля"

Автор: melnyk від 16-04-2024, 10:05, переглядів: 23

0

До Всеукраїнського Дня довкілля, національного екологічного свята, що відзначається щорічно в третю суботу квітня, в бібліотеці ліцею (м. Олександрія) оформлено еко-виставку «У долі природи – наша доля».

Ми щасливі, що маємо чудову можливість жити на планеті Земля, в прекрасному дивосвіті природи, споглядати неймовірні пейзажі, чути дивовижні співи птахів, бачити різноманіття квіткових барв. Але все оточуватиме нас і надалі, якщо ми будемо бережливо ставитися до природи. Тож видання, представлені на цій виставці, надають можливість учням більше дізнатися про рідкісний світ природи, про вимираючих тварин і рослин України, про належну охорону довкілля, відчути особисту відповідальність за долю планети Земля. Також окремі видання розповідають про сучасні проблеми екології, про масштабну техногенну катастрофу, що сталася в Україні в квітні 1986 року – Чорнобильську трагедію. Тема екології порушується і в художній літературі. Серед них твори українських письменників і поетів: П. Тичини, Г. Тютюнника, Є. Гуцала, Г. Косинки, І. Драча, М. Рильського, Д. Павличка та ін.

Сподіваємося, що кожен наш учень, переглянувши матеріали виставки, долучиться до збереження довкілля, адже це нескладно. Варто хоча би відмовитися від поліетиленових пакетів, одноразових пет-пляшок та посуду, економити воду, сортувати сміття і віддавати його на переробку. Адже наша доля – у долі природи і навпаки.

Категорія: Новини

 
Назад Вперед