Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Бесіда «Забута незабутня Дніпрова Чайка»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Бесіда «Забута незабутня Дніпрова Чайка»

Автор: dend від 6-11-2021, 08:06, переглядів: 288

0

В 11-Гкласі відбулася бесіда «Забута незабутня Дніпрова Чайка», присвячена 160-річчюз дня народження Дніпрової Чайки (Людмили Василевської-Березіної) - одної з тих,несправедливо непомічених письменниць в українській літературі, чиє слово малоб бриніти у вухах кожного свідомого українця гордо й урочисто. Саме тому їїтвори почали читати на уроках української літератури, а в музичних школахвивчати мелодії з дитячих опер, чиї композиції були створені нею. 

Під часбесіди учні ознайомилися з біографією Дніпрової Чайки та додатково переглянуливідео про особливості її творчості.  Учнів дуже сильно вразила розповідь про доситьнепросте та яскраве життя Людмили Олексіївни Василевської-Березіної. Вона буладуже сміливою та вольовою жінкою, яка була здатна допомагати та відстоюватисвою думку, саме за це вона і була заарештована. 

У своїхтворах вона дуже сильно хотіла передати враження від різних суспільнихпроцесів, національного піднесення та революцій, що простежувалося під часпрослухування її віршів. Також ми відчули що її оповідання просякнутінадзвичайним психологізмом що справило надзвичайне враження на нас і примусилозадуматись над життям і проблемами того часу.

Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.